sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Klusia - uusi fengshuin rahakasvi

Super helppohoitoinen klusia on paljon parempi vaihtoehto rahapuulle, jota pidetään fengshuin rahakasvina. Nimittäin se ei ole läheskään niin vaativa valon ja kastelun suhteen kuin rahapuu. Kaiken lisäksi klusia kasvaa nopeammin... siis tuo nopeammin rahaa 😊

Kuristajaklusia - hurja nimi...

Näiden myynnissä olevien klusioiden (Clusia rosea) virallinen suomalainen nimi on kuristajaklusia. Nimi taitaa tulla siitä, että tropiikissa päällyskasvina kasvaessaan se kuristaa ilmajuurillaan isäntäkasvia. Ja valtaa lisää kasvutilaa. No, nämä meillä myynnissä olevat ovat jalostettuja lajikkeita ja kasvavat ruukuissa. Eli ei hätää.
Vanha nimi klusialle on harhaanjohtavasti valefiikus. Se ei siis ole fiikus (Ficus) eikä edes kuulu samaan heimoon.Fengshui rahakasvin sijoitus...

Tietenkin baguan vaurauden-alue kaakossa on se paras paikka rahakasveille. Fengshuin mukaan rahakasvin symboliikka energisoi vaurauden aluetta ja auttaa meitä saamaan elämäämme enemmän runsautta ja vaurautta. Rahakasvista kannattaa pitää hyvää huolta! Fengshuissa symboliikalla on suuri merkitys eli jos rahakasvi näyttää kituvalta... asukkaiden vauraus on yhtä kituvaa. 
Onneksi klusia on niin helppohoitoinen ja varma viherkasvi!

 Klusian hoito-ohjeet:

Kuristajaklusia (Clusia rosea) viihtyy valoisalla paikalla. Se ei kuitenkaan pidä suorasta auringonpaisteesta, paitsi näin talvella. Huoneenlämpö on sopiva, onhan se tropiikista kotoisin. Sitä kastellaan, kun mullan pinta on kuivahtanut ja lannoitetaan keväästä syksyyn. Se on kuitenkin vähään tyytyväinen eli kestää sen, että unohtaa lannoittaa, vaihtaa mullan tai jopa ajoittaisen kuivahtamisen.

Istutin ne altakasteluruukkuihin, jotta ne pärjäävät pitkiä aikoja ilman kastelua. Lisään vettä säiliöön vasta kun mittatikku on kuiva. Ja tietysti kuukalenterin mukaan kastelupäivinä.
Nämä mustat Pauliina-kestokasteluruukut (Orthex) on muuten 100% kierrätysmuovista valmistettu ja Suomessa.

Rahakkain terveisin Sari


Ps. Fengshui kursseja on nyt keväällä useampikin. Ne löytyvät Puutarha Studion nettisivulta.

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaapa hauskalta kasvilta, nimestään huolimatta.
  Pitäisiköhän hankkia, jos se tosiaan on helppohoitoinen. Vauraaksi voisi tuntea itsensä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännää, että sille on annettu noin hurja suomenkielinen nimi. Yleensähän meidän kulttuurissa suositaan neutraaleja nimiä. Enpä ole muuten nähnyt myymälöissä tällä tuota kuristajaklusia nimeä.
   Minä siirsin nämä vasta viikonloppuna vauraus-alueelle, ja heti tuntui vauraammalta ;)

   Poista
 2. Tuota on näkynyt monesti meidän lähikaupassa. Se on aika vaatimattoman näköinen samoin kuin rahapuu. Kumpaakaan minulla ei ole. Hyvää talven alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tämä kuin se rahapuukin ovat aitoja viherkasveja, jotka tuskin kukkivat kotioloissa. Eli vihreitä ja vaatimattoman näköisiä. Siis taviskasveja ;)
   Klusia näyttää olevan nyt suosittu kaupoissa, sillä äsken meidänkin pikkukaupassa oli ainoana viherkasvina klusia.
   Kiitos, hyvää talven alkua sinullekin!

   Poista